De mooiste en meest stijlvolle club van ’t land!


Parijs, Londen, Milaan en New York. Elk hebben ze hun modeweek maar nergens flitsten de modellen zo gracieus over de catwalk als in zaal de Cerkel in Bertem, thuis van de beste fietsclub van het land. Niet onze woorden, wel die van wielerkampioen Jasper Stuyven. Het was een andere kampioen, Ben Rottiers, die de rest van de avond in goede banen leidde, samen met partner in crime, Jef De Smedt.

“Op queeste gestuurd door de Beul van Bertem”. Het was Jasper zelf die via satellietverbinding de aanwezigen toesprak vanuit Oostenrijk. Hij had er nochtans graag bij geweest in Bertem om samen met de 200 opgedaagde Wringers de nieuwe kledij voor 2018 te ontdekken. Maar het bestuur had andere plannen met de Jappe. “Ga jij maar de ritten verkennen van onze bergvakantie van volgend jaar.”

Na het voorwoord van onze voorzitter, waarin hij benadrukte hoe fier hij is op zijn club, was het aan ons bv-koppel om de show op gang te trekken. Al snel bleek echter dat er danig wat ruis zit op de communicatielijnen tussen de VRT en VTM. Met een hoog Bart De Pauw-gehalte verscheen de trainer van de sympathiekste voetbalploeg van het land op de catwalk, gehuld in niets anders dan een minuscule badjas. Arme Ben! Het was geen gezellig samenzijn met een bende swingers waarvoor zijn copain Jef hem had uitgenodigd. Wel voor een plechtige kledijvoorstelling bij diens wielerclub de Wringers!

Na het ongelukkige misverstand en een ode aan de fiets door Jef – wie had ooit kunnen denken dat hij zijn fiets liever ziet dan gelijk welke vrouw – was Ben klaar voor zijn taak: samen met zes vertegenwoordigers van evenveel Wringersploegen door de geschiedenis van de mooiste club van het land fietsen…

We kregen een terugblik op de oude tenues en er passeerden enkele opmerkelijke bekentenissen de revue. Zo hebben we geleerd dat de uitdrukking ‘iemand voor paal zetten’ ten huize Ceulemans een totaal andere betekenis heeft. Van Jean kregen we een snelcursus ‘een band vervangen – zo doe je het niet!’ en in Laken hebben ze concurrentie gekregen van een koningskoppel dat qua populariteit zijn gelijke niet kent!

Er was ook een moment van grote droefenis. Want vooraleer we ons konden vergapen aan de nieuwe uitrusting voor de volgende 4 jaar, moest er gepast afscheid worden genomen van onze oude, vertrouwde tenue. Johan, die voortaan door het leven zal gaan als ‘het orakel van den Delhaize’, mocht als laatste zijn zwart-rode truitje uittrekken en het onder het goedkeurend oog van pastoor Jef in de speciaal ontworpen kist leggen.

Na een emotionele zegening en onder begeleiding van onze trompettisten die een passend ‘Il Silenzio’ brachten, werd de kist met het oude truitje ten grave gedragen. Maar zoals dat gaat op staatsbegrafenissen: De koning is dood, leve de koning!

Op de tonen van Shirley Bassey’s hit ‘Big spender’ veroverden onze topmodellen de catwalk. We waanden ons allemaal even in het 18de arrondissement van de lichtstad, ten tijde van de glorieperiode van de Moulin Rouge. Stijlvol, sfeervol en elegant werd de nieuwe uitrusting onthuld. De reacties uit de zaal logen er niet om… iedereen kijkt nu al reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen, naar de eerste rit in onze nieuwe uitrusting! En onze voorzitter, wellicht nog onder de indruk van de liefdesverklaring van ene Joséphine, vond voor zijn slotwoord inspiratie bij die andere voorzitter van die andere kampioenen ploeg. “Tournée Générale, mijn gedacht!”

Graag nog een woord van dank aan allen die hebben meegewerkt aan deze fantastische avond en onze 13 sponsors.

Aloxxi - kapsalon Deno, Café ’t Blok, Maes Sanitair, Luxauto, Garage Mees, Delhaize Terbank, Dieder de Loodgieter, Bike Repair Bjarne, Tuin en Dier Bosmans/Aveve, Café Sportwereld, Café ’t Volkshuis, Café Pallekeshof, BNP Paribas Fortis Bertem

Tot binnen 4 jaar!

Repetitie kledij (foto's Patricia) Show kledij (foto’s Patricia) Show kledij (foto’s Philippe)